İLÇEMİZDE ELEKTRİK HATLARINI YER ALTINA ALMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Belediyemizin Medaş ile yapmış olduğu çalışmalar neticesinde elektrik hatlarını yeraltına alma  çalışmaları başladı.

İlçemiz Karacoğlan Caddesi,Cumhuriyet Caddesi ve Mevlana Caddesi’nde elektrik hatlarının yeraltına alınması için ihaleye çıktı ve ihaleyi alan firma  elektrik hatlarını yeraltına almak için  çalışmalarına  başladı. Karacoğlan Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Mevlana Caddesi’nin bir kısmını kapsayacak olan çalışmada yeraltına alınacak olan hattın toplam  uzunluğu 1000 metre (1 Km.) olacak. Çalışma kapsamında aydınlatma direkleri ile lambaları yenilenecek, aydınlatmanın yetersiz olduğu bölgelere ek aydınlatma direkleri dikilecek ve yer altına alınan kısımdan elektrik alan abonelerin bağlantı kabloları değiştirilecek. Yüklenici firma tarafından yapılan açıklamaya göre, yeraltı  çalışmanın  2 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Sn. Hayri SAMUR, “Sarıveliler’e  hitap eden kalıcı eserler yapmaya çalışıyoruz. Bunun için de yaptığımız çalışmalar ve girişimler sonucu İlçemiz Karacoğlan Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Mevlana Caddesi’nin  elektrik hatlarını  yer altına alıyoruz. Çalışmaların hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için MEDAŞ ekipleri ile iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte ilçemizdeki yeraltı elektriği için uygun olan diğer  cadde ve sokaklarımızda da çalışmalarımızı  devam ettireceğiz.

Bu çalışmalara büyük destek veren başta geçtiğimiz dönem  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sn. Lütfi ELVAN olmak üzere, geçen dönem Karaman Milletvekilimiz Sn Mevlüt AKGÜN,  Karaman Milletvekilimiz Sn Recep KONUK ve Sn. Recep ŞEKER'e Sarıveliler Halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.