KARACOĞLAN’IN HEYKELİ SARIVELİLER'E DİKİLİYOR

Sarıveliler Belediyesi; Mezarının Sarıveliler’de olduğuna inanılan Ünlü Halk Ozanı Karacoğlan’ın, heykelini ilçe merkezine dikiliyor.

Belediye Başkanımız Sayın Hayri Samur, yaptığı açıklamada; “17’nci yüzyılın ilk dönemlerinde yaşayan ve nereli olduğu bugüne kadar netleştirilemeyen, doğum ve ölüm yılı da kesin olarak bilinmeyen Ünlü halk ozanı Karacoğlan’ın, son olarak ilçemizdeki tarihi Hacı Salih Camii'nin restorasyon çalışması sırasında Osmanlıca ‘Karacoğlan’ın Ruhuna Fatiha’ yazılı bir mezar taşı bulundu.  Bulunan bu mezar taşı Sarıveliler belediyesinin müzesinde muhafaza edilmektedir.

Belediye olarak Karacoğlan’ın yaşatılması için son 7 yıldır 'Geleneksel Karacoğlan ve Yayla Şenlikleri' düzenlemekteyiz. Kalıcı bir iz bırakmak adına ilçemiz Mevlana Caddesi üzerindeki su deposunun bulunduğu alanı yeşil alan olarak düzenleyip heykelini buraya dikmek üzere çalışma başlattık” şeklinde konuştu.